OXYS CAPITAL už nemá povolenie NBS na investičné služby

Spoločnosť už od 22. augusta tohto roka nie je oprávnená poskytovať žiadne investičné služby s výnimkou tých, ktoré sú nevyhnutné na vyrovnanie jej pohľadávok a záväzkov.

Národná banka Slovenska (NBS) odobrala spoločnosti OXYS CAPITAL, a. s., ktorá pôsobí ako obchodník s cennými papiermi, povolenie na poskytovanie investičných služieb. „Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 22. augusta 2012. Od tohto dátumu nie je uvedená spoločnosť oprávnená poskytovať žiadne investičné služby s výnimkou tých, ktoré sú nevyhnutné na vyrovnanie jej pohľadávok a záväzkov. Tieto činnosti môže spoločnosť vykonávať ako obchodník s cennými papiermi len dovtedy, než vyrovná svoje pohľadávky a záväzky,“ informovala vo štvrtok centrálna banka.

V máji tohto roka zakázala NBS spoločnosti OXYS CAPITAL nakladať s majetkom jej klientov. Predbežným opatrením centrálna banka taktiež tejto firme zakázala uzatvárať nové zmluvy s klientmi a zároveň jej uložila vykonať všetky opatrenia na ochranu ich majetku.

Spoločnosť OXYS CAPITAL bola podľa zverejnených informácii založená s cieľom poskytovať investičné služby ako obchodník s cennými papiermi. Firma vznikla na základe spojenia viacerých osôb, ktoré podľa internetovej stránky spoločnosti, pôsobili na slovenskom finančnom trhu desať a viac rokov. Do Obchodného registra SR bola spoločnosť zapísaná vo februári 2009.

Súvisiace články

Aktuálne správy