V Žiline sa situácia na trhu práce zlepšuje

Žilina 17. júla (TASR) – Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) Žilina eviduje vo svojej oblasti, do ktorej patria okresy Žilina, Bytča a Kysucké Nové Mesto, 11.760 uchádzačov o zamestnanie, čo je 10,77-% nezamestnanosť. Situácia sa mierne zlepšila, pretože k ku koncu minulého roka evidovali 12.058 uchádzačov o prácu.
"V našej žilinskej oblasti ponúkajú voľné pracovné miesta Váhostav, a.s., Žilina, Carmel auto, s.r.o., Žilina, Elektrovod, a.s., Žilina, Elteco, a.s., Žilina a Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline. Dovedna chcú obsadiť 137 voľných pracovných miest a najväčší záujem prejavili o elektrikárov, krajčírky a kuchárov. Radi im pomáhame obsadzovať voľné pozície a znižovať tak percento nezamestnanosti v pôsobnosti nášho úradu," povedal pre TASR riaditeľ ÚPSVaR v Žiline Jozef Machyňa.
Vzdelávanie uchádzačov o prácu a ich prípravu na trh práce vykonávajú v Žiline v rámci dvoch národných projektov, ktoré sú financované z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu. V súčasnosti organizujú a pripravujú rekvalifikačné kurzy pre elektrotechnikov, účtovníkov, opatrovateľky, zváračov a pre pracovníkov v logistike a skladovom hospodárstve.

Súvisiace články

Aktuálne správy