Podielové fondy pokračovali v sérii kladných predajov

Investori na trhu kolektívneho investovania prejavili dôveru v podielové fondy aj v uplynulom týždni. Fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali v 28. týždni celkové predaje vo výške 33,7 mil. eur a spätné nákupy v objeme 22,3 mil. eur. Čisté predaje tak fondy vykázali vo výške 11,4 mil. eur. Záporné čisté predaje pritom fondy naposledy zaznamenali v týždennom hodnotení v 23. tohtoročnom týždni.

Najvyššie kladné čisté predaje vykázali v uplynulom týždni špeciálne fondy cenných papierov, ktoré skončili v pluse 9,3 mil. eur. Kladné predaje v objeme 3,97 mil. eur zaznamenali aj špeciálne fondy profesionálnych investorov, pričom špeciálne fondy nehnuteľností vykázali čisté predaje za 1,1 mil. eur. Celkové predaje prevýšili spätné nákupy aj v prípade fondov z kategórie iné, a to o 459 tis. eur, pričom akciové fondy skončili v pluse 47 tis. eur. Špeciálne fondy alternatívnych investícií zaznamenali plusové predaje za takmer 30 tis. eur.

Zmiešané fondy zaznamenali na druhej strane v medzitýždennom porovnaní záporné čisté predaje vo výške 1,3 mil. eur. Dlhopisové fondy skončili v mínuse 636 tis. eur a záporné predaje v objeme 538,5 tis. eur zaznamenali aj fondy fondov. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov peňažného trhu, a to o 529 tis. eur, pričom fondy krátkodobých investícií skončili v mínuse 410,7 tis. eur. Záporné predaje v objeme 111 tis. eur zaznamenali aj fondy krátkodobého peňažného trhu.

Z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni najvyššie čisté predaje Tatra Asset Management, ktorý skončil s plusovými predajmi v objeme 6,6 mil. eur. Naopak AXA vykázala mínusové predaje vo výške 706 tis. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 28. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/2072/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy