Centrum odpadov v Moldave n/B môže stáť okolo 1,6 mil. eur

Výstavba Centra odpadového hospodárstva v Moldave nad Bodvou môže trvať dvanásť mesiacov. Financovanie majú zabezpečiť zdroje Európskej únie a mesta cez Operačný program Životné prostredie.

Mesto Moldava nad Bodvou v okrese Košice – okolie začalo verejnú súťaž na výstavbu a zariadenie Centra odpadového hospodárstva. Práce s odhadovanými nákladmi okolo 1,6 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty by mali trvať dvanásť mesiacov. Financovanie investície majú zabezpečiť zdroje Európskej únie a mesta v rámci Operačného programu Životné prostredie.

Projekt zahŕňa vybudovanie stavebných objektov a prevádzkových súborov pre príjem, evidenciu a manipuláciu s odpadmi. Ako ďalej vyplýva z informácií o vyhlásení tendra vo Vestníku verejného obstarávania, súčasťou Centra odpadového hospodárstva bude zberný dvor pre dočasné skladovanie vyseparovaného odpadu pred jeho odvozom na konečné určenie. Zariadenie bude určené na spracovanie odpadu, zhromažďovanie a vyseparovanie druhotných surovín, ako aj na ich drvenie, lisovanie a spracovanie pred transportom k spracovateľom.

Ponuky v súťaži je možné predkladať do 6. augusta, otváranie ponúk je plánované 7. augusta. O súťažné podklady treba požiadať do 25. júla. Firmy musia preukázať, že v oblasti týkajúcej sa tejto zákazky dosiahli v rokoch 2009 až 2011 obrat minimálne 2 mil. eur. Zoznam uskutočnených stavebných prác spojených s dodávkou technologických celkov musí zahŕňať roky 2007 až 2011. Aspoň jedna referencia na práce v pozícii generálneho dodávateľa musí mať do minulého roka preinvestovaný objem 6 mil. eur. Najmenej jedna referencia na dodávku a montáž technologických celkov má dosahovať výšku 1,5 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy