Počet hlásených škôd pre letné búrky neustále rastie

Komerčné poisťovne evidujú rastúci počet hlásených škôd, nakoľko letné mesiace tradične bývajú aj obdobím veľkých búrok spojených s bleskami či krupobitím. Poisťovňa Generali Slovensko zaznamenala od začiatku júla poistné udalosti spôsobené búrkami zatiaľ za približne 150 tis. eur. Poisťovňa Allianz škody za posledné týždne v súčasnosti len sumarizuje a stále prijíma hlásenia klientov.

Najväčšie škody hlásia klienti poisťovne Generali na poľnohospodárskych plodinách, majetku a vozidlách. Búrky sprevádzané ničivým krupobitím spôsobili počas prvých júlových dní škody na poľnohospodárskych plodinách za zhruba 100 tis. eur. Niekoľkonásobne viac poistných udalostí eviduje Generali na majetku a vozidlách, výška škôd je ale rádovo nižšia, tzn. v stovkách až tisícoch eur. Väčšinu škôd eviduje na východnom Slovensku a v Trenčianskom kraji.

Za posledné štyri roky zaregistrovala Allianz-Slovenská poisťovňa postupný nárast poistných udalostí, ktorých príčinou bol úder blesku. Tradične najvyšší počet poistných udalostí a škôd eviduje poisťovňa v mesiacoch jún, júl, august a september, pričom len za minulý rok 2011 zapríčinil úder blesku škody vo výške 1,14 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy