Leasing SLSP uzatváral vlani zmluvy len v malej miere

Rok 2011 bol pre firmu rokom integrácie činností do materskej banky.

Spoločnosť Leasing Slovenskej sporiteľne (SLSP) dosiahla v minulom roku zisk 395 tis. eur. Medziročne ho však znížila o 76,6 %. Ako ďalej vyplýva z výročnej správy, rok 2011 bol pre firmu rokom integrácie činností do materskej banky a z nej vyplývajúcej reorganizácie jednotlivých agend. Spoločnosť sa zamerala hlavne na zefektívnenie procesov a optimalizáciu nákladov. Pre integráciu firma uzatvárala nové obchody len v malej miere.

Vlani uzatvorila lízingovka 37 zmlúv vo finančnom lízingu s financovanou hodnotou 1,23 mil. eur a 339 zmlúv v operatívnom lízingu za 3,04 mil. eur. Najmenší podiel mal predaj na splátky. Ku koncu minulého roka sa firma umiestnila na 31. mieste v rebríčku lízingových spoločností združených v asociácii s objemom 4,7 mil. eur v obstarávacích cenách bez dane z pridanej hodnoty.

Na rok 2012 je firma optimálne pripravená aktívne reštartovať predaj lízingových produktov cez distribučné kanály banky. Hlavné zameranie bude na firemných klientov banky, financovanie strojov a motorových vozidiel všetkých kategórií a dodržiavanie prijateľných rizikových parametrov, čo má zabezpečiť ďalšie ziskové fungovanie spoločnosti.

Leasing Slovenskej sporiteľne je dcérskou spoločnosťou Slovenskej sporiteľne. Vznikla v septembri 2003 a svoje finančné služby aktívne ponúka od marca roku 2004. Na predaj svojich produktov a služieb využíva najmä pobočkovú sieť banky. Slovenská sporiteľňa vlastní v lízingovej firme takmer 97-percentný podiel. Zvyšok má EBV Beteiligungen. Slovenská sporiteľňa patrí do skupiny Erste.

Súvisiace články

Aktuálne správy