Šéfom Provident Financial pre ČR a SR je Russell Johnsen

Generálnym riaditeľom spoločnosti Provident Financial pre ČR a SR sa stal Russell Johnsen. Doposiaľ riadil rumunskú pobočku a podieľal sa aj na úspešnej expanzii firmy do Mexika. Russell Johnsen strieda Christophera Wheelera, ktorý zo spoločnosti po 27 rokoch odchádza. Informovala o tom spoločnosť Provident.

Russell Johnsen v Providente pôsobí na rôznych pozíciách od roku 1982. Začínal ako radový zamestnanec a následne sa vypracoval na pozíciu manažéra pre severozápad Veľkej Británie. V roku 1991 prešiel do centrály firmy ako manažér pre bezpečnosť a o šesť rokov neskôr stál pri vzniku medzinárodnej divízie Providentu a pri otvorení prvých dvoch pobočiek – v Českej republike a v Poľsku. Potom sa venoval riadeniu ďalšej expanzie na medzinárodné trhy, a to najmä do strednej a východnej Európy a do strednej Ameriky. V roku 2007 bol menovaný riaditeľom pre rozvoj v Mexiku a v roku 2009 generálnym riaditeľom rumunskej pobočky.

Spoločnosť Provident Financial s.r.o. pôsobí na slovenskom trhu krátkodobých pôžičiek do domácností od roku 2001. Na Slovensku zabezpečuje zázemie spoločnosti 280 zamestnancov a vyše 1 400 obchodných zástupcov. Pobočka patrí do medzinárodnej skupiny International Personal Finance. Tá vznikla v roku 2007 odčlenením sa od Provident Financial plc, ako jej predchádzajúca medzinárodná divízia.

Súvisiace články

Aktuálne správy