Podielové fondy pokračujú v kladných predajoch

Podielové fondy pokračovali v sérii kladných predajov aj v uplynulom týždni. Celkovo fondy v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali predaje vo výške 31,7 mil. eur a spätné nákupy v objeme 23,4 mil. eur. Čisté predaje tak v uplynulom 27. týždni dosiahli 8,3 mil. eur. Týždeň predtým skončili fondy s kladnými predajmi za 20,7 mil. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých typov fondov zaznamenali v uplynulom týždni špeciálne fondy cenných papierov, a to vo výške 5,5 mil. eur. Kladné predaje v objeme 3,1 mil. eur zaznamenali aj špeciálne fondy nehnuteľností, pričom predaje prevyšujúce jeden milión eur zaznamenali aj špeciálne fondy profesionálnych investorov, ktoré skončili v pluse 1,4 mil. eur.

Zmiešané fondy na druhej strane vykázali mínusové predaje v objeme 1,2 mil. eur a akciové fondy zaznamenali záporné predaje vo výške 798 tis. eur. V mínuse 198 tis. eur skončili aj fondy krátkodobých investícii, pričom fondy fondov vykázali záporné predaje za 332 tis. eur. Spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov krátkodobého peňažného trhu, a to o 103 tis. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni Asset Management Slovenskej sporiteľne, ktorý vykázal predaje v objeme 2,227 mil. eur. KBC AM + Global Partners + Horizon na druhej strane zaznamenal mínusové predaje vo výške 403,8 tis. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 27. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/2051/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy