Kurz eura sa dnes pohyboval okolo 1,26 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 3. júla (TASR) – Kurz spoločnej európskej meny sa po pondelkových (2. 7.) stratách pohyboval okolo úrovne 1,26 USD/EUR. Podvečer sa euro predávalo po 1,2595 USD. Európska centrálna banka (ECB) napoludnie stanovila referenčný kurz na 1,2575 (v pondelok: 1,2593) USD/EUR. To znamená, že dolár mal hodnotu 0,7952 (0,7941) eura.
"Po nedávnych turbulenciách bolo dnešné obchodovanie mimoriadne pokojné," uviedol devízový expert nemeckej krajinskej banky Hessen-Thüringen (Helaba) Ulrich Wortberg. Trh čaká na štvrtkové (5. 7.) zasadnutie ECB, na ktorom bude rozhodovať o nastavení úrokových sadzieb. Ďalšou príčinou pokoja na trhoch je aj stredajší sviatok (Independence Day) v USA.
"Mierne sa tiež upokojila európska dlhová kríza," uviedol Wortberg. Výnosy talianskych a španielskych dlhopisov pokračovali v poklese. Riziková prirážka na írske dlhopisy klesla pod úroveň španielskych. Krajinu chvália medzinárodné organizácie za reformy a úsporné opatrenia. Navyše sa chce Dublin vo štvrtok vrátiť na finančné trhy. Bude to prvá aukcia írskych dlhopisov od jesene 2010, keď krajina dostala finančnú pomoc. "Takže aj z eurozóny prichádzajú dobré správy," uviedol Wortberg.

Súvisiace články

Aktuálne správy