Tržby nitrianskeho Foxconnu vlani klesli o vyše štvrtinu

Spoločnosť Foxconn Slovakia, ktorá v Nitre vyrába LCD televízory, zaznamenala v minulom roku tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb na úrovni 1,042 mld. eur.

Tržby nitrianskeho výrobcu LCD Televízorov Foxconn Slovakia sa v minulom roku prepadli o vyše štvrtinu. Podľa zverejnených informácií totiž firma vlani dosiahla tržby za predaj vlastných výrobkov a služieb na úrovni 1,042 mld. eur, kým rok predtým predstavovali 1,427 mld. eur. V medziročnom porovnaní tak klesli o 26,9 %.

Pri celkových nákladoch na predaj na úrovni 1,03 mld. eur hrubý zisk spoločnosti, ktorá v Nitre pred dvoma rokmi odkúpila závod od spoločnosti Sony, dosiahol 12,2 mil. eur. Po započítaní ďalších nákladov tak čistý zisk taiwanského Foxconnu v jeho nitrianskej fabrike dosiahol 3,8 mil. eur. V porovnaní s rokom 2010 tak klesol o takmer tretinu.

Pokles objednávok spoločnosti pritom začiatkom tohto roku vyvrcholil hromadným prepustením vyše 470 zamestnancov. Vo firme tak zostalo pracovať 1 300 ľudí. Dôvodom hromadného prepúšťania vo Foxconn bola nepriaznivá situácia na svetových i európskych trhoch v rámci biznisu s LCD televízormi.

Spoločnosť Foxconn kúpila nitriansky závod od firmy Sony v roku 2010. V auguste 2010 v ňom pracovalo približne 2 800 zamestnancov. Foxconn je obchodné meno taiwanskej spoločnosti Hon Hai Precision Industry Co.

Súvisiace články

Aktuálne správy