MZ vypísalo výberové konania na riaditeľov nemocníc

Ministerka zdravotníctva vyhlásila výberové konanie aj na obsadenie pozície riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií.

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výberové konania na funkcie riaditeľov nemocníc a ústavov, ktorých vedenia po voľbách odvolala nová ministerka Zuzana Zvolenská a zatiaľ majú dočasných direktorov.

Šéfovia sa formálne hľadajú pre Detskú fakultnú nemocnicu Košice, Detskú ozdravovňu Kremnické Bane, Fakultnú nemocnicu s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica, fakultné nemocnice v Nitre, Nových Zámkoch, Prešove, Trnave a Žiline, Inštitút nukleárnej a molekulárnej medicíny Košice, Národný onkologický ústav Bratislava, Psychiatrickú nemocnicu Hronovce, univerzitné nemocnice v Bratislave, Košiciach a Martine, Záchrannú a dopravnú zdravotnícku službu Bratislava, Záchrannú službu Košice a Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Bratislava.

Kandidáti musia disponovať vysokoškolským vzdelaním druhého stupňa, minimálne päťročnou odbornou praxou, občianskou a morálnou bezúhonnosť a majú predložiť projekt stratégie rozvoja organizácie zameraný na zabezpečenie vyrovnaného hospodárenia, zefektívnenie jej chodu, zvýšenie efektívnosti vo využívaní finančných zdrojov, personálnu politiku a riešenie aktuálnych problémov.

Medzi ďalšie kritériá a požiadavky patrí znalosť špecifík manažmentu, znalosť zdravotníckej legislatívy a iných všeobecne záväzných právnych predpisov, skúsenosti so stredným, respektíve vrcholovým manažmentom v zdravotníctve, práca s počítačom, vítaná je znalosť cudzieho jazyka. Uchádzači môžu svoje žiadosti na ministerstvo zdravotníctva posielať do 28. júna 2012.

Ministerka zdravotníctva vyhlásila výberové konanie aj na obsadenie pozície riaditeľa Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Kandidáti musia disponovať vysokoškolským vzdelaním druhého stupňa, minimálne päťročnou odbornou praxou, občianskou a morálnou bezúhonnosť a majú predložiť projekt stratégie rozvoja organizácie zameraný na hlavné úlohy Národného centra zdravotníckych informácií a informatizáciu zdravotníctva. Termín podávania žiadostí je 28. jún 2012.

NCZI je štátna príspevková organizácia, ktorej zriaďovateľom je ministerstvo zdravotníctva. Zabezpečuje úlohy v oblasti informatizácie a elektronizácie zdravotníctva – eHealth, štandardizácie informačnej sústavy zdravotníctva, zberu, spracovania a poskytovania zdravotníckych štatistických údajov a poskytovania knižnično-informačných služieb z oblasti lekárskych vied a zdravotníctva. Taktiež je prevádzkovateľom národných zdravotných registrov a národných administratívnych registrov. Riaditeľom NCZI je v súčasnosti Ľuboš Černý.

Súvisiace články

Aktuálne správy