Union odškodní všetkých klientov CK Redgreentours

Slovenská poisťovňa Union dostala v pondelok v podvečerných hodinách oznámenie od českej firmy CK Redgreentours o vyhlásení úpadku.

V pondelok v podvečerných hodinách česká spoločnosť CK Redgreentours, s.r.o. vyhlásila úpadok. Cestovná kancelária je však riadne poistená pre prípad úpadku v poisťovni Union, ktorá tak uhradí všetky jej záväzky. Pre klientov tak zabezpečí prepravu zo Severného Cypru a z Turecka späť do Českej republiky, pričom týmto klientov pobyt neskracovala.

Cestovná kancelária sa dostala do finančných problémov a v súčasnosti nie je schopná uhradiť svoje záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb. O tejto skutočnosti cestovka informovala Union, v ktorej má uzatvorené poistenie od začiatku tohto roka. Poisťovňa zároveň vyzýva všetkých klientov, ktorí majú zakúpený zájazd, aby si písomne vzniesli v Unione nárok na poistné plnenie.

Každá cestovná kancelária musí byť zo zákona poistená proti úpadku. V súčasnosti je v poisťovni Union poistených pre prípad úpadku zhruba 140 českých a približne rovnaký počet slovenských cestovných kancelárií.

Súvisiace články

Aktuálne správy