Bosch na Slovensku vlani zvýšil obrat o 8 %

Skupina na Slovensku vlani prepustila 12 % zamestnancov pre reorganizáciu podnikov na výrobu vykurovacej techniky.

Skupina Bosch zaznamenala vlani na Slovensku konsolidovaný obrat vyše 270 mil. eur, čo predstavuje medziročný nárast o 8 %. Ako spoločnosť informovala prostredníctvom tlačovej správy, Bosch u nás v roku 2011 zamestnával priemerne 660 ľudí, čo je medziročne o 12 % menej. Dôvodom znižovania stavu zamestnancov bola reorganizácia slovenských dcérskych podnikov zameraných na vykurovaciu techniku. Tie sú po novom zlúčené do spoločnosti Robert Bosch.

Ako ďalej informovala skupina Bosch, významný podiel na vlaňajšom raste obratu na Slovensku mala dcérska spoločnosť Holger Christiansen Production Slovakia v Bernolákove, ktorá so svojimi takmer 180 pracovníkmi repasuje automobilové alternátory pre osobné a úžitkové vozidlá z Európy, USA a Kanady. Produkcia závodu sa má v roku 2012 zvýšiť v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 10 %.

V roku 2011 skupina na Slovensku investovala približne 8 mil. eur, čo je dvakrát viac ako v roku 2010. Bosch má pre tento rok optimistické vyhliadky, za najväčšie riziká považuje neistotu v eurozóne, dopad zvýšených cien surovín, oslabenie súkromnej spotreby a tiež stagnáciu stavebného sektora.

Spoločnosť Bosch na Slovensku pôsobí od roku 1993. Na Slovensku vlastní 100-percentné dcérske spoločnosti Holger Christiansen Production Slovakia, s.r.o a Robert Bosch spol s r.o., pod ktorú od 1. apríla 2011 patria aj dcérske firmy Buderus Vykurovacia Technika s.r.o. a Kotly-Loos Slovensko, s.r.o. Vo firme Valicare s.r.o., Trenčín je 51-percentným akcionárom a v spoločnostiach BSH domácí spotřebiče, s.r.o., or. zložka Bratislava a BSH Drives and Pumps s. r. o., Michalovce 50-percentným akcionárom.

Súvisiace články

Aktuálne správy