SACR bude v lete propagovať Slovensko cez rozprávky

SACR podľa slov generálneho riaditeľa Františka Stana momentálne finalizuje prípravy kampane, do ktorej sú zapojení domáci hotelieri, pričom odštartovať by mohla už budúci týždeň.

Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) sa chce v rámci letnej dovolenkovej kampane zamerať na rodiny s deťmi. Hlavnou témou sa totiž majú stať rozprávky a miesta na Slovensku s nimi spojené. Agentúre pri tom majú pomôcť hrady a zámky, na ktorých sa natáčali známe rozprávky. Medzi ne patrí napríklad Bojnický zámok alebo hrad Červený kameň, kde sa natáčali rozprávky ako Fantaghíro alebo Šialene smutná princezná. Ako v pondelok informoval generálny riaditeľ SACR František Stano, týmto produktom chcú osloviť predovšetkým rodiny s malými deťmi, ako aj ich starých rodičov. „Tým, že je medzinárodný rok medzigeneračnej výmeny a seniorov, tak sme chceli nejaký špecifický produkt aj pre cieľovú skupinu starých rodičov s vnúčatami,“ vysvetlil Stano.

SACR podľa jeho slov momentálne finalizuje prípravy kampane, do ktorej sú zapojení domáci hotelieri, pričom odštartovať by mohla už budúci týždeň. „Pracujeme na tom, aby sme získali širokú ponuku od hotelov, aby boli ochotné ponúknuť balíčky, ktoré budú cenovo atraktívne,“ doplnil generálny riaditeľ. Popri tejto kampani bude SACR pokračovať aj v minuloročnej zameranej na vodné atrakcie Slovenska. „Tento rok ju ľahko oživíme. Stále chceme stavať na tú vodu ako na alternatívu k moru,“ uviedol Stano.

Od tohtoročnej sezóny generálny riaditeľ SACR očakáva predovšetkým nárast počtu domácich návštevníkov. V uplynulom roku totiž ich počet medziročne vzrástol len o 2,2 %, tento rok by Stano rád dosiahol nárast o 5 %. „Ak nebude katastrofické počasie, tak dúfam, že dosiahneme nárast o 5 %,“ dodal s tým, že viac turistov očakávajú z okolitých krajín, ale veľa si sľubujú aj od Nemecka, kde zastúpenie SACR začalo spolupracovať s novou PR agentúrou. „Táto agentúra nám výrazne pomôže a ja dúfam, že z toho bude okamžitý efekt,“ uzavrel Stano.

Súvisiace články

Aktuálne správy