Poľnonákup Liptov ukončil prvý kvartál so ziskom

Poľnonákup ukončil prvé tri mesiace roka so ziskom vyše 38 tis. eur.

Poľnonákup Liptov, a.s., dosiahol za prvý kvartál výnosy vo výške 908,5 tis. eur, z toho tržby z predaja vlastných výrobkov a služieb boli v hodnote 776,35 tis. eur. Medziročne to predstavuje mierny pokles o 6 %. Ako ďalej vyplýva z informácií, ktoré spoločnosť zverejnila na svojej internetovej stránke, poľnonákup ukončil prvé tri mesiace roka so ziskom vyše 38 tis. eur.

Úverová zaťaženosť podniku je 192 tis. eur. Poľnonákup Liptov za prvé tri mesiace medziročne zvýšil produkciu kŕmnych zmesí o 2,5 %, v tomto roku chce firma investovať do ich výroby. Ku koncu roka 2011 zaznamenala spoločnosť tržby vo výške približne 3,37 mil. eur a zisk viac ako 85 tis. eur. V septembri 2011 firma uskutočnila dve investície. Kúpila špeciálny nákladný automobil na prepravu kŕmnych zmesí a zaradila do majetku spoločnosti skolaudované skladové priestory v Ivanke pri Dunaji.

Spoločnosť Poľnonákup Liptov, a.s. vznikla začiatkom mája 1992. Rozhodujúcimi činnosťami spoločnosti je výroba kŕmnych zmesí, predaj obilia na mlynské účely, predaj hospodárskych potrieb, obchodná činnosť a poskytovanie služieb podnikom prvovýroby.

Súvisiace články

Aktuálne správy