Akcionári TMR si na dividendách rozdelia 6,4 mil. eur

Akcionári Tatry mountain resorts, a.s. (TMR) si na dividendách rozdelia 6,4 mil. eur. Rozhodli o tom na sobotňajšom valnom zhromaždení. Na jednu akciu teda pripadla dividenda 0,96 eur, čo predstavuje pri súčasnej cene akcie 43,99 eur cca 2,2-percentný dividendový výnos. Konsolidovaný čistý zisk TMR za obdobie finančného roka 2010/2011 dosiahol 9,2 mil. eur, čo po povinných odvodoch do rezervných fondov predstavuje sumu 8,6 mil. eur. Informovala o tom spoločnosť.

„Teší ma fakt, že naša stratégia založená na intenzívnom raste prostredníctvom akvizícií a investícií nám priniesla v uplynulom roku historicky najlepšie výsledky. Aj vďaka tomu našim akcionárom vyplatíme rekordne vysoké dividendy, o takmer 1 milión eur vyššie ako v minulom roku,“ povedal predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

V súčasnosti sú akcie TMR kótované na Burze cenných papierov v Bratislave. V sobotu akcionári schválili zámer duálnej kotácie akcií spoločnosti na Varšavskej burze cenných papierov a Burze cenných papierov Praha. „Verím, že TMR má potenciál byť silnou stredoeurópskou spoločnosťou, aj preto naše aktivity smerujú za hranice. Robíme maximum pre to, aby sme ešte pred nasledujúcou zimnou sezónou kótovali naše akcie na burzách vo Varšave a v Prahe“, doplnil Hlavatý.

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. je najväčším subjektom v oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Firma vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier. Patria sem strediská Jasná Nízke Tatry a hotely Grand Jasná, Tri studničky a Chalets Záhradky de Luxe. Vo Vysokých Tatrách TMR vlastní a prevádzkuje strediská Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS na Štrbskom plese. TMR zároveň vlastní a prenajíma hotely Srdiečko, Liptov, Ski&Fun Záhradky a Bungalovy. Posledná akvizícia skupiny je Aquapark Tatralandia.

Súvisiace články

Aktuálne správy