SARIO sľubuje pomoc domácim podnikateľom

Slovenskí podnikatelia už dlhšie deklarujú nespokojnosť s prístupom štátu k ich podnikateľským aktivitám. Nepozdáva sa im najmä systém poskytovania investičných stimulov pre zahraničných investorov a volajú po jeho zmene.

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) sľubuje pomoc slovenským podnikateľom. Agentúra rozbieha kampaň na ich podporu. „Chceme dokázať, že štát je tu aj pre slovenské firmy,“ vyhlásila agentúra. Podľa šéfa SARIO Róberta Šimončiča už dnes môžu slovenskí podnikatelia žiadať o poskytnutie investičných stimulov. „Zákon o štátnej pomoci zaručuje rovnaké príležitosti všetkým spoločnostiam, ktoré chcú na Slovensku investovať, bez ohľadu na pôvod investície,“ uviedol Šimončič.

SARIO chce firmám ponúknuť bezplatný servis. „Týka sa najmä poskytovania odbornej pomoci pri riešení podnikateľských zámerov, monitorovania trhu na základe individuálnych požiadaviek, sprostredkovania kontaktov na potenciálnych obchodných partnerov, orgány štátnej správy a samosprávy ako aj pomoci pri prekonávaní administratívnej záťaže v podnikaní,“ dodala agentúra.

Slovenskí podnikatelia už dlhšie deklarujú nespokojnosť s prístupom štátu k ich podnikateľským aktivitám. Klubu 500, ktorý združuje spoločnosti zamestnávajúce 500 a viac pracovníkov, sa nepozdával prístup štátnych úradníkov z Ministerstva hospodárstva SR (MH) ku schvaľovaniu štátnej pomoci. “Poviem to bez okolkov. Toto, čo si dovoľujú štátni úradníci, je veľká nehoráznosť. Smrdí to veľkou korupciou,“ povedal koncom minulého roka predseda Klubu 500 Vladimír Soták. Na začiatku tohto roka podnikatelia žiadali vládu, aby pozastavila vyplácanie už schválených investičných stimulov zahraničným investorom, a aby upravila systém prideľovania investičných stimulov.

Súvisiace články

Aktuálne správy