Tesco na Slovensku zvýšilo tržby na 1,3 mld. eur

Vlani spoločnosť Tesco Stores SR na Slovensku otvorila 23 nových obchodov

Spoločnosti Tesco sa napriek celkovému poklesu maloobchodných tržieb v slovenskom hospodárstve podarilo udržať dvojciferný rast tržieb. Ako v stredu informoval generálny riaditeľ Tesco Stores SR Stefan De Loecker, tržby spoločnosti na Slovensku vlani medziročne stúpli o 12 % a bez započítania dane z pridanej hodnoty dosiahli 1,3 mld. eur.

Za polovicu medziročného nárastu Tesco na Slovensku vďačí pokračujúcej expanzii. Druhá polovica navýšenia vyplynula z lepších výsledkov už existujúcich prevádzok. Tesco vlani na Slovensku pritom otvorilo 23 nových obchodov, z toho 4 hypermarkety, 7 supermarketov a 12 menších formátov Tesco Expres. Ku koncu roka tak spoločnosť na Slovensku prevádzkovala 120 obchodov.

Okrem toho, že sa Tesco podľa De Loeckera stalo na Slovensku dominantným hráčom v oblasti maloobchodu, čo sa týka dosiahnutých tržieb, patrí aj k najväčším súkromným zamestnávateľom v krajine. V minulom roku spoločnosť vytvorila 1 086 nových pracovných miest. Celkovo zamestnáva vyše 9 500 pracovníkov.

Tesco Stores SR, a.s. vstúpila na slovenský trh v roku 1996 a v súčasnosti prevádzkuje 121 obchodov, z ktorých sú takmer polovica hypermarkety. Prevádzkuje tiež dve distribučné centrá na potraviny v Beckove a Prešove a štyri obchodné centrá. Tesco Stores SR, a.s. je súčasťou britskej maloobchodnej skupiny Tesco.

Súvisiace články

Aktuálne správy