Tržby Danone vzrástli v 1. kvartáli o 7,6 % na vyše 5,1 miliardy eur

Paríž 17. apríla (TASR) – Francúzska potravinárska spoločnosť Danone zvýšila v 1. kvartáli tohto roka objem tržieb medziročne o 7,6 %, k čomu jej dopomohol najmä vyšší dopyt po jej produktoch v Ázii.
Najväčší výrobca jogurtov na svete dnes informoval, že celkové tržby za obdobie od januára do konca marca dosiahli 5,12 miliardy eur oproti 4,76 miliardy eur v rovnakom období minulého roka. Spoločnosť tak prekonala odhady analytikov, ktorí za 1. štvrťrok počítali s tržbami firmy na úrovni 5,05 miliardy eur.
Danone ťažila najmä zo zvýšeného dopytu po balených vodách na reformujúcich sa trhoch, ktoré sa na tržbách v tomto segmente podieľajú približne dvomi tretinami. Vysoký dopyt zaznamenala aj po svojich výrobkoch v oblasti detskej výživy v ázijských krajinách a na Blízkom východe.
To je pre firmu dobrá správa, keďže na európsky trh sa v súčasnom období dlhovej krízy veľmi spoliehať nemôže. Spoločnosť predpokladá, že výdavky spotrebiteľov v západnej Európe zostanú "pod tlakom" počas celého roka.
Informovali o tom agentúry AP a Bloomberg.

Súvisiace články

Aktuálne správy