LOZ žiada rezort, aby dodržal sľub daný sestrám

Ako uviedol predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský, združenie vyzýva ešte stále ministra zdravotníctva, pána Uhliarika, aby bol konečne chlap a džentlmen, aby splnil to, čo sestrám sľúbil.

opakovaná správa

BRATISLAVA 2. apríla (SITA) – Lekárske odborové združenie (LOZ) opätovne vyzýva Ministerstvo zdravotníctva SR, aby riešilo svoju neschopnosť dodržať sľuby dané sestrám ignoráciou pracovno-právnych zaradení sestier, ktoré sú v týchto dňoch donucované podpisovať. Týmito slovami informoval predseda Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský agentúru SITA o výsledkoch rokovaní predsedníctva združenia zo soboty 31. marca o riešení aktuálnych problémov súvisiacich s napĺňaním zákona o platoch zdravotných sestier.

Ako uviedol Visolajský, združenie opätovne vyzýva Ministerstvo zdravotníctva k dodržiavaniu personálnych normatívov a Zákonníka práce v nemocniciach. „Vyzývame ešte stále ministra zdravotníctva, pána Uhliarika, aby bol konečne chlap a džentlmen, aby splnil to, čo sestrám sľúbil,“ apeluje predseda združenia.

Združenie je presvedčené, že riešením je účinný tlak ministerstva zdravotníctva na zreálnenie platieb zdravotných poisťovní za vykonanú liečbu, tak, ako sa Vláda SR zaviazala v Memorande o úprave vzťahov v zdravotníctve.

Súvisiace články

Aktuálne správy