DSS Poštovej banky za vlaňajšok so stratou 0,5 mil. eur

Dôchodková správcovská spoločnosť (DSS) Poštovej banky, ktorá do konca júna minulého roka niesla názov DSS ČSOB, vykázala za minulý rok stratu 0,5 mil. eur. Oproti roku 2010 sa strata spoločnosti znížila o 0,6 mil. eur. Celkové výnosy spoločnosti za vlaňajšok predstavovali 1,43 mil. eur a náklady 1,97 mil. eur. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnila spoločnosť.
Náklady spoločnosti na odplaty a provízie tvorili 533 tis. eur, personálne náklady firmy 532 tis. eur a ostatné náklady firmy za minulý rok dosiahli 516 tis. eur. Výnosy firmy z poplatkov účtovaných klientom vlani predstavovali 1,3 mil. eur, finančné výnosy 109 tis. eur a ostatné výnosy 8 tis. eur.

Majetok DSS v celkovej výške 11,1 mil. eur pozostával najmä z obežného majetku v hodnote 8,9 mil. eur, zvyšok predstavoval dlhodobý majetok. Základné imanie penzijnej firmy predstavovalo ku koncu vlaňajška 11,95 mil. eur a kapitálové fondy 10,79 mil. eur.

Jediným akcionárom dôchodkovej spoločnosti je v súčasnosti Poštová banka. a.s. Tá koncom januára minulého roka podpísala s Československou obchodnou bankou, a.s. ako vtedajším jediným akcionárom penzijnej spoločnosti zmluvu o predaji DSS ČSOB. Transakciu obe strany uzavreli 15. mája vlaňajška prepisom akcií na nového vlastníka. V súčasnosti DSS Poštovej banky spravuje majetok sporiteľov v sume 266 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy