V priemyselnom parku v Tornali prijali prvých zamestnancov

Ide o prvú etapu prijímania krajčírok, ktoré budú šiť poťahy na sedacie súpravy pre nemeckú spoločnosť Himolla Group.

vyšlo aj v REG

TORNAĽA 28. marca (SITA) – V tornaľskom vynovenom priemyselnom parku v stredu podpísalo pracovné zmluvy prvých 33 zamestnancov. Informáciu pre agentúru SITA potvrdil prednosta mestského úradu v Tornali Lajos Balajti. Ako doplnil, ide o prvú etapu prijímania krajčírok, ktoré budú šiť poťahy na sedacie súpravy pre nemeckú spoločnosť Himolla Group. Ide hlavne o bývalé zamestnankyne textilného závodu Ozeta. Po jeho zatvorení v roku 2007 prišlo o prácu viac ako 600 ľudí. Zmluvy boli podľa Balajtiho podpísané za prítomnosti konateľa dcérskej spoločnosti Selyz-nábytok zo Želiezoviec s platnosťou od 16. apríla na dobu neurčitú.

V meste, kde je takmer 40-percentná nezamestnanosť podľa Balajtiho už evidujú ďalších 300 žiadostí o prijatie do zamestnania. Ako prednosta úradu doplnil, ďalších zamestnancov spoločnosť plánuje prijať v priebehu dvoch mesiacov v skupinkách, podľa toho, ako sa budú zaúčať. V meste sa neskôr podľa Balajtiho vytvorí samostatná firma a pribudnú aj ďalšie pracovné miesta v personalistike a na mzdovom oddelení.

Tornaľská samospráva oznámila príchod prvého investora do priemyselného parku približne pred mesiacom. Podľa Balajtiho v areáli už druhý týždeň montujú pracovné stoly a v sobotu privezú aj prvé z pracovných strojov s technológiou za 450 tis. eur. Ako Balajti podotkol, investor zaberá jednu výrobnú halu s príslušenstvom, čo je približne polovica priemyselného parku. Mesačný príjem na nájme bude pre samosprávu podľa Balajtiho takmer päťtisíc eur, spoločnosť bude hradiť aj časť režijných nákladov a nákladov na stráženie objektu.

Samospráve sa nedarilo nájsť investora od skolaudovania priemyselného parku v júni 2011. Subjekty, ktoré sa tam pôvodne zaviazali v ľahkom priemysle preinvestovať viac ako štyri milióny eur, svoje zámery nezrealizovali. Mesto Tornaľa získalo nenávratný príspevok vo výške približne 10 miliónov eur na revitalizáciu objektu nefunkčného textilného závodu Ozeta začiatkom roka 2009.

Súvisiace články

Aktuálne správy