Slovenské aerolínie predávajú 3 lietadlá TU154M, pasažierov budú voziť Boeingami

Bratislava 14. marca (TASR) – Slovenské aerolínie (SA), a.s., Bratislava, ukončili 11. marca prijímanie ponúk záujemcov o kúpu troch lietadiel TU 154M, ktoré sú súčasťou majetkového portfólia tohto štátom kontrolovaného dopravcu.

Hoci predstavitelia leteckej spoločnosti poskytnú bližšie informácie o možných kupcoch až na budúci týždeň, podľa už medializovaných informácií prejavilo do konca februára záujem o kúpu strojov 18 subjektov. SA ako vyhlasovateľ tendra požadovali v informačných materiáloch od záujemcov zloženie finančnej zábezpeky v objeme 6 miliónov Sk alebo 150 000 USD. Od víťazného záujemcu aerolínie očakávajú zaplatenie 50 % ponúkanej ceny do 5 dní od podpísania kontraktu a zvyšok bude tento povinný uhradiť pred signovaním preberacieho protokolu k strojom. Podľa znaleckého posudku majú lietadlá hodnotu približne 740 miliónov Sk.

Letecký dopravca hľadá prostredníctvom verejnej obchodnej súťaže i dodávateľa lietadla Boeing 737/300-400 na lízing. Kapacita stroja by mala byť 148 cestujúcich v ekonomickej triede. Obdobie prenájmu si SA určili na 36 mesiacov. Lietadlo by nemalo byť staršie ako 14 rokov, aerolinky ho chcú doviezť ešte v 1. štvrťroku tohto roka. Lehotu na vyhlásenie výsledkov konania stanovili SA na 31. marec 2003.

Vozidlový park SA pozostáva v súčasnosti okrem lietadiel určených na predaj aj z Boeingu 737-300 na lízing. Dopravca ním vykonáva v oblasti pravidelnej dopravy spojenie Bratislava-Moskva a späť s frekvenciou trikrát týždenne.

Súvisiace články

Aktuálne správy