MH SR sa sústredí na koordináciu výkonu trhového dozoru

Bratislava 23. septembra (TASR) – Ministerstvo hospodárstva (MH) SR sa v ďalšom období sústredí na koordináciu výkonu trhového dozoru a na hodnotenie situácie na vnútornom trhu. Konštatuje sa to v správe o zabezpečení ochrany spotrebiteľa v procese prípravy na zavedenie eura, ktorou by sa v stredu mala zaoberať vláda SR na svojom rokovaní o prípravách na prechod na jednotnú spoločnú menu euro.

"Pri hodnotení situácie bude rezort hospodárstva vychádzať z výsledkov štatistického zisťovania zúženého spotrebiteľského koša, sledovaného v dekádnych intervaloch, z výsledkov mesačného štatistického zisťovania vývoja spotrebiteľských cien a z výsledkov spotrebiteľského barometra," uvádza MH SR v správe. Dodáva, že ako podklady budú slúžiť aj výsledky monitoringu realizovaného Združením slovenských spotrebiteľov (ZSS).

Analýza využije tiež informácie a poznatky z výkonu trhového dozoru, ktorý vykonáva Slovenská obchodná inšpekcia, Štátna veterinárna a potravinová správa, Telekomunikačný úrad, Poštový regulačný úrad, Úrad verejného zdravotníctva a podobne. "Všetky informácie budú spracované v spolupráci s členmi medzirezortnej pracovnej komisie," dopĺňa MH v správe.

Súvisiace články

Aktuálne správy