Povinnosť duálne zobrazovať má viaceré výnimky

Bratislava 20. júla (TASR) – Povinnosť duálne zobrazovať tovar, služby a pod. stanovená na 30 dní po zverejnení konverzného kurzu, teda od 8. augusta 2008, má viacero výnimiek. Okrem iného sa nevzťahuje, v zmysle vyhlášky Ministerstva hospodárstva, napríklad na vratné obaly.

Ceny vratných obalov stačí zobraziť na cenníku v oboch menách na viditeľnom mieste v bezprostrednej blízkosti ich príjmu spolu s konverzným kurzom. Duálne zobrazovanie sa nevyžaduje ani na tých dokladoch, ktoré predávajúci vydáva spotrebiteľovi v súvislosti s príjmom alebo výdajom vratných obalov.

Výnimku majú aj ceny výrobkov, okrem výrobkov predávaných na množstvo, na ktoré sa vzťahuje zľava, v letákoch, pútačoch a iných marketingových materiáloch. V týchto prípadoch postačuje duálne zobraziť len platnú predajnú cenu po zľave a konverzný kurz, ceny výrobkov predávaných na množstvo, na ktoré sa vzťahuje zľava, v letákoch, pútačoch a iných marketingových materiáloch, kde je dostačujúce duálne zobraziť len platnú jednotkovú cenu po zľave a konverzný kurz.

Súvisiace články

Aktuálne správy