Kurz eura sa pohybuje pod úrovňou 1,55 USD/EUR

Frankfurt nad Mohanom 2. mája (TASR) - Kurz eura voči doláru dnes klesol hlbšie pod úroveň 1,55 USD/EUR.

Frankfurt nad Mohanom 2. mája (TASR) – Kurz eura voči doláru dnes klesol hlbšie pod úroveň 1,55 USD/EUR. V skorom obchodovaní sa spoločná európska mena predávala za 1,5475 USD, takže stála približne rovnako ako v stredu podvečer. Dolár sa teda obchodoval za 0,6462 EUR. Európska centrálna banka (ECB) v stredu stanovila referenčný kurz na 1,5540 (utorok: 1,5571) USD/EUR. Vo štvrtok ECB kvôli sviatku referenčný kurz nestanovovala.

Dolár v uplynulých dňoch výrazne posilnil. Trh dnes s napätím očakáva správu amerického ministerstva práce o nezamestnanosti za apríl. Táto správa bude totiž signalizovať ďalšie rozhodnutie Federálneho rezervného systému (Fed), ktorý plní v USA funkciu centrálnej banky, v oblasti menovej politiky. Fed v stredu znížil svoju hlavnú úrokovú sadzbu o 25 bázických bodov na 2 %.

Podľa odborníkov bude budúce smerovanie menovej politiky Fed závisieť na konjunkturálnych údajoch, takže ho ovplyvní aj správa o trhu práce. Z tohto pohľadu môže byť ešte zaujímavá správa o nových priemyselných objednávkach, ktorá bude zverejnená tiež dnes poobede.

Informovala o tom agentúra DPA.

Súvisiace články

Aktuálne správy