Odporučila vláde SR schváliť 3 ekonomické nariadenia

Bratislava 4. septembra (TASR) – Tri návrhy nariadení vlády SR ekonomického charakteru Legislatívna rada vlády (LRV) SR po zapracovaní pripomienok odporučila vláde schváliť.

V balíku 3 právnych noriem je nariadenie, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o druhoch a výškach poskytovaných podpôr na jednotlivé účely z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Rezort výstavby upravuje účely, na ktoré môžu klienti žiadať o úver z portfólia fondu. Úpravy sa dotýkajú aj výšky podpory, aby sa verejné zdroje cielene a efektívne využívali. Ďalší návrh sa týka prístupu k protokolu k Dohovoru o prepravnej zmluve v medzinárodnej cestnej nákladnej doprave (CMR). Balík uzatvára nariadenie, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o technických požiadavkách a postupoch posudzovania zhody pre elektrické zariadenia, ktoré sa používajú v určitom rozsahu napätia. Cieľom návrhu o technických požiadavkách je prebratie Smernice Európskeho parlamentu a Rady 2006/95/ES z roka 2006 o harmonizácii právnych predpisov členských štátov týkajúcich sa elektrického zariadenia určeného na používanie v rámci určitých limitov napätia.

LRV prerušila rokovanie o návrhu zásad vlády SR o realizácii ofsetových operácií pri obstarávaní tovarov, služieb a stavebných prác pre potreby obrany a bezpečnosti štátu. V tomto smere sa vymedzujú základné princípy, postupy a náležitosti uplatňovania ofsetových operácií v procese verejného obstarávania, a to z prostriedkov štátneho rozpočtu SR pre potreby obrany a bezpečnosti štátu. Tento materiál LRV odporučila prepracovať a opätovne predložiť na jej niektoré rokovanie.

Súvisiace články

Aktuálne správy