Koruna sa oslabila nad 33,80 SKK/EUR

BRATISLAVA – Slovenská mena dnes nadviazala spoločne s regiónom na pondelkové straty, keď sa z ranných 33,765 SKK/EUR oslabila po desiatej tesne nad 33,80 koruny za euro. ČTK to povedal díler UniCredit Bank Marián Šulko.
Koruna bude podľa neho naďalej kopírovať vývoj na okolitých devízových trhoch a zamieri skôr na slabšie úrovne.

„Koruna sa od rána mierne oslabila,“ poznamenal obchodník. Medzi investormi naďalej pretrváva neistota z vývoja na svetových devízových trhoch, čo ovplyvňuje tiež stredoeurópsky región, dodal. Predpokladá, že koruna počas dňa nevybočí z pásma od 33,70 do 33,95 SKK/EUR.

Vývoj kurzu domácej meny je v poslednom období poznačený krízou hypoték v Spojených štátoch, ktorá vniesla nervozitu na globálne finančné trhy. Korunu však v závere uplynulého týždňa potiahlo rozhodnutie americkej centrálnej banky (Fed), ktorá nečakane znížila svoju diskontnú sadzbu. V úvode tohto týždňa však koruna zisky neudržala a spolu s regiónom sa opäť zosunula na slabšie úrovne.

Koruna stratila aj voči americkému doláru. Z pondelkového záveru 25 SKK/USD sa dopoludnia posunula na 25,085 koruny za dolár.

Aktuálny kurz slovenskej koruny >>

Súvisiace články

Aktuálne správy