Kedy sa na Slovensku budeme mať ako vo Švajčiarsku?

"Jóój, no, pán riaditeľ už odišiel. Viete, u nás v podniku sa končí o 15:30, skúste zajtra ráno," zareagoval mi prednedávnom do telefónu neveriacky krútiac hlavou nad mojou naivitou vrátnik istého stredoslovenského, nie najmenšieho podniku, keď som ako novinár chcel pána riaditeľa osloviť s témou produktivity práce.Tento blog by ma ani nenapadlo písať, keby sa mi to stalo prvý alebo druhýkrát.

„Jóój, no, pán riaditeľ už odišiel. Viete, u nás v podniku sa končí o 15:30, skúste zajtra ráno,“ zareagoval mi prednedávnom do telefónu neveriacky krútiac hlavou nad mojou naivitou vrátnik istého stredoslovenského, nie najmenšieho podniku, keď som ako novinár chcel pána riaditeľa osloviť s témou produktivity práce.

Tento blog by ma ani nenapadlo písať, keby sa mi to stalo prvý alebo druhýkrát. Na podobný prístup narážam v posledných rokoch častejšie, ako by sa mi na našu zdravú a dravú ekonomiku páčilo.

Politici nám Švajčiarsko sľubujú už nejaký ten piatok. Nebudem tu rozoberať, ktorí zostali pri slovách a ktorí pre to aj niečo reálne urobili, priemerne inteligentný človek (myslím tým ekonómov nad IQ 50) si dá odpoveď sám, keď si prelúska pár ročeniek štatistického úradu.

Nejdem tu však obhajovať jednu stranu …

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy