Aký typ úveru podnikatelia využívajú najradšej?

Slovenská sporiteľňa:Najrozšírenejšie sú obrátkové kontokorentné úvery, ktoré slúžia na krytie prevádzkových potrieb klientov - financovanie zásob, nesúlad splatnosti pohľadávok a záväzkov.

Slovenská sporiteľňa:


Najrozšírenejšie sú obrátkové kontokorentné úvery, ktoré slúžia na krytie prevádzkových potrieb klientov – financovanie zásob, nesúlad splatnosti pohľadávok a záväzkov. Priemerná výška tohto úveru je približne 150-tisíc Sk. Medzi malými a strednými podnikmi sú najrozšírenejšie kontokorentné úvery, priemerná výška je vyše 6,5 milióna Sk.


UniBanka:


Malí a strední podnikatelia najčastejšie využívajú kontokorentné úvery. Dôvodom ich popularity je relatívne vysoký limit úveru – 1,5 mil. Sk


pri zabezpečení blankozmenkou alebo 3 mil. Sk pri zabezpečení hnuteľ-ným majetkom (pohľadávky) alebo nehnuteľnosťou. Podmienkou je vykonávanie kreditných obratov na bežnom účte v UniBanke.


Všeobecná úverová banka:


Najväčší záujem je o kontokorentné úvery určené na financovanie prevádzkových potrieb klientov. Dôvodom obľúbenosti tohto typu úverov je fakt, že klient platí len za tú časť úveru, ktorú reálne využíva. Zároveň nemusí predkladať banke žiadne doklady o účele využitia …

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy