Aké bezúčelové spotrebné úvery ponúkajú banky

OTP BankaMaximálna výška úveru bez zabezpečenia je 150-tisíc korún. Ak ide o úver zabezpečený ručiteľmi, zvýši sa maximálna výška na 300-tisíc a v prípade ručenia nehnuteľnosťou na 5 miliónov korún.Každý žiadateľ o úver musí predložiť doklady preukazujúce príjem, z ktorého bude úver schopný splácať, v prípade zabezpečenia ručiteľmi treba predložiť tieto doklady aj pre ručiteľov a v prípade zabezpečenia nehnuteľnosťou okrem už týchto dokladov aj znalecký posudok k predmetu zabezpečenia.V prípade, že klientovi chodí pravidelne mzda na účet vedený v OTP Banke nie je potrebné predložiť doklad o príjme.

OTP Banka

Maximálna výška úveru bez zabezpečenia je 150-tisíc korún. Ak ide o úver zabezpečený ručiteľmi, zvýši sa maximálna výška na 300-tisíc a v prípade ručenia nehnuteľnosťou na 5 miliónov korún.

Každý žiadateľ o úver musí predložiť doklady preukazujúce príjem, z ktorého bude úver schopný splácať, v prípade zabezpečenia ručiteľmi treba predložiť tieto doklady aj pre ručiteľov a v prípade zabezpečenia nehnuteľnosťou okrem už týchto dokladov aj znalecký posudok k predmetu zabezpečenia.

V prípade, že klientovi chodí pravidelne mzda na účet vedený v OTP Banke nie je potrebné predložiť doklad o príjme. Maximálna lehota splatnosti pre spotrebné úvery bez zabezpečenia je tri roky, úvery zabezpečené ručiteľmi musí klient splatiť do piatich rokov a v prípade zabezpečenia nehnuteľnosťou do 20 rokov.

Minimálna úroková sadzba pre spotrebné úvery zabezpečené ručiteľmi je od 9,15 percenta. Rýchlosť vybavenia úveru závisí od zabezpečenia. Úvery bez zabezpečenia sú vybavované na počkanie, zabezpečené ručiteľmi do 24 hodín a nehnuteľnosťou do 48 hodín.

Slovenská sporiteľňa

Úver na čokoľvek

Maximálna výška úveru závisí od klientovej schopnosti úver splácať, prípadne zabezpečiť (ak banka zabezpečenie požaduje). Klient musí predložiť potvrdenie o výške príjmu a posledné dve výplatné pásky, ak dostáva výplatu v hotovosti alebo posledné dva výpisy z účtu, na ktorý mu chodí pravidelný príjem. Ak má žiadateľ účet v Slovenskej sporiteľni a poukazuje naň príjem minimálne 13 mesiacov, nepredkladá potvrdenie o príjme.

Pri úvere do 200-tisíc korún banka nevyžaduje zabezpečenie. Pri úvere do 650-tisíc korún banka požaduje zabezpečenie ručiteľom, cennými papiermi, podielovými listami alebo termínovanými vkladmi vedenými v Slovenskej sporiteľni. Úver nad 650-tisíc korún treba zabezpečiť cennými papiermi, podielovými listami alebo termínovanými vkladmi vedenými v sporiteľni.

Ak klient zabezpečí úver nehnuteľnosťou, je maximálna lehota splatnosti 20 rokov. Pri inej forme zabezpečenia je to desať rokov. Minimálna úroková sadzba, za ktorú možno tento úver získať je 7,6 percenta. Úver možno získať do 24 hodín od predloženia dokladov.

MINIúver do 10 minút

Maximálna výška úveru je 50-tisíc korún. Ak je žiadateľ majiteľom bežného účtu a poukazuje bezhotovostne príjem na osobný účet v Slovenskej sporiteľni minimálne štyri mesiace, nepredkladá žiadne doklady. Ak je záujemca disponentom na osobnom účte v Slovenskej sporiteľni, predkladá potvrdenie o príjme zo závislej činnosti. V prípade, že je majiteľom osobného účtu v inej banke, predkladá výpisy z účtu, na ktorý mu bol vyplácaný príjem za predchádzajúce štyri me-siace a ak je na tomto účte disponentom, predkladá aj potvrdenie o príjme zo závislej činnosti.

Banka nevyžaduje pri tomto úvere žiadne ručenie. Maximálna lehota splatnosti tohto úveru je päť rokov. Minimálna úroková sadzba pri tomto úvere je 17,3 percenta. Úver je po predložení dokladov vybavený na počkanie.

ČSOB

Ponúka bezúčelový spotrebný úver vo výške od 20- do 500-tisíc korún. Ročný úrok sa pohybuje od 8,9 do 12,5 percenta. Klienti s dobrou úverovou históriou však môžu úver získať už za 7,9-percentný úrok. Úver možno splácať jeden až päť rokov. Klient získa peniaze v daný deň, najneskôr však do 24 hodín od podania kompletnej žiadosti.

ČSOB ponúka úvery bez zabezpečenia až do výšky 400-tisíc korún v závislosti od príjmu. V prípade, že je zabezpečenie potrebné, môže si klient vybrať medzi zabezpečením ručiteľom, resp. ručiteľmi, vinkuláciou životného poistenia, depozitom alebo zabezpečením nehnuteľnosťou. Ak klientovi na účet chodí pravidelný príjem, nepotrebuje dokladovať vôbec nič.

Poštová banka

Bezúčelový spotrebný úver

Žiadatelia môžu získať úver od 10- do 300-tisíc korún. Okrem občianskeho preukazu treba predložiť potvrdenie zamestnávateľa o výške …

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy