Generali darovala 600 000 eur na pomoc ľuďom z Ukrajiny

Slovenská Generali a Generali Česká poisťovňa sa aktívne zapojili do pomoci Ukrajine. Poisťovňa organizuje medzi svojimi zamestnancami materiálne aj finančné zbierky a taktiež zo svojich zdrojov vyčlenila sumu viac ako 600 000 eur, ktorú venovala organizáciám pomáhajúcim utečencom z Ukrajiny.

„Osudy ľudí, ktorí priamo čelia vojne, nám nie sú a nemôžu byť ľahostajné. Naša firma stojí pri ľuďoch v ťažkých životných situáciách, a preto sme sa rozhodli pomôcť finančne aj materiálne tým, ktorí kvôli vojne museli opustiť svoje domovy,“ vysvetľuje Roman Juráš, country manažér Skupiny Generali pre Českú republiku a Slovensko, iniciatívu poisťovne.

Slovenská Generali a Generali Česká poisťovňa vyčlenili zo svojich zdrojov sumu viac ako 600 tisíc eur pre ľudí, ktorí utekajú pred vojnou na Ukrajine. Väčšina z týchto financií, spolu viac ako 400 tisíc eur, bola zaslaná priamo na účet slovenskej organizácii Človek v ohrození a českej Člověk v tísni, ktoré pomáhajú na Slovensku a v Česku ukrajinským utečencom. Z týchto vyčlenených zdrojov bolo zakúpených aj 264 postelí, matracov a posteľnej bielizne, ako aj ďalších vecí, ktoré urgentne potrebovali vo viacerých stanových mestečkách na hraniciach. Občianske združenie IPčko zasa vďaka finančnej pomoci posiela na slovensko-ukrajinské hranice tím psychológov, ktorí utečencom poskytujú psychickú podporu v tomto vypätom období. A finančnú pomoc od Generali dostalo aj azylové zariadenie pre ženy s deťmi Brána do života, ktoré poskytuje dočasné ubytovanie pre matky s deťmi utekajúcimi pred vojnou na Ukrajine.

Finančne aj materiálne
Zároveň obe spoločnosti organizujú finančnú zbierku aj medzi svojimi zamestnancami, do ktorej sa doteraz zapojilo 370 zamestnancov a spoločne sa podarilo vyzbierať už približne 27-tisíc eur. Všetky vyzbierané financie budú zaslané na účet pomáhajúcim organizáciám – ako sú Magna, Nadácia Integra, slovenská organizácia Človek v ohrození a česká Člověk v tísni. Okrem finančnej zbierky prebieha medzi zamestnancami a obchodníkmi už druhá materiálna zbierka aktuálne najviac potrebných vecí. Potraviny, drogéria, deky či spacie vaky posiela Generali v pravidelných intervaloch a v spolupráci s charitatívnymi organizáciami, samosprávou a Červeným krížom priamo na východné Slovensko.

Pomocnú ruku podali aj obchodníci poisťovne Generali pôsobiaci v priľahlých regiónoch, ktorí rozbehli finančné zbierky na podporu kolegov a aktívne pomáhajú aj priamo na hraniciach v rámci materiálnej pomoci.

„Som nesmierne rád, že sa celá naša firma v týchto náročných dňoch zomkla a prejavila solidaritu všetkým Ukrajincom. Dnes, viac ako inokedy, je dôležité ukázať, že sme otvorení pomoci, nie sme ľahostajní a že nám záleží na svete okolo nás. Práve prejavená ľudskosť, ktorá je jednou z našich firemných hodnôt, je to, čo každý z nás môže urobiť hneď teraz,“ hovorí Roman Juráš.

Pomáha aj Skupina Generali
Do pomoci sa zapojila Generali aj celosvetovo. Okrem 3 miliónov eur, ktoré v rámci jednotlivých krajín darovala Skupina Generali na podporu utečeneckých programov zastrešujúcich humanitárnu pomoc na Ukrajine, spustila počas marca v krajinách, kde má svoje zastúpenie, aj celosvetovú iniciatívu na získanie finančnej pomoci pre ľudí na Ukrajine. Do finančnej zbierky sa zapojili zamestnanci Generali na celom svete a spoločne vyzbierali viac ako milión eur, ktoré poputujú organizácii Unicef na pomoc postihnutým rodinám.

V súvislosti s aktuálnym dianím sa Skupina Generali rozhodla taktiež zatvoriť svoje zastúpenie v Moskve a zároveň odstúpiť zo svojich pozícií v predstavenstve ruskej poisťovne Ingosstrach. Svoje pôsobenie v Rusku ukončila aj prostredníctvom spoločnosti Europ Assistance.

Súvisiace články

Aktuálne správy