Deutsche Bank sa v 2. štvrťroku vrátila k zisku

Najväčšia nemecká banka Deutsche Bank sa po stratovom 2. kvartáli minulého roka vrátila k zisku. Veľkou mierou sa pod to podpísalo výrazné zníženie rezerv na krytie prípadných úverových strát.
Deutsche Bank v stredu informovala, že za 2. kvartál dosiahla zisk 692 miliónov eur. Na porovnanie, v rovnakom období minulého roka zaznamenala stratu 77 miliónov eur. Výsledky vysoko prekonali očakávania analytikov, ktorí počítali so ziskom na úrovni 328 miliónov eur.
Tržby dosiahli 6,24 miliardy eur, čo medziročne predstavuje pokles o 1 %. Banke sa nedarilo najmä v oblasti investičného bankovníctva, v rámci ktorého tržby klesli o 11 %.
Na druhej strane, rezervy na krytie prípadných úverových strát dosiahli v 2. kvartáli tohto roka 75 miliónov eur. Výrazne sa tak znížili, keď v rovnakom období minulého roka, ktoré bolo poznačené protipandemickými opatreniami, predstavovali 761 miliónov eur.
Aj celkové výdavky banky klesli. Podľa informácií serveru CNBC dosiahli takmer 5 miliárd eur, čo medziročne znamená pokles zhruba o 7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy