Vláda doplnila nariadenie o hospodárskej mobilizácii v súvislosti s SMS správami

Vláda v závere svojho stredajšieho zasadnutia doplnila nariadenie na vykonanie niektorých opatrení hospodárskej mobilizácie, v súvislosti s vyhlásenou mimoriadnou situáciou na zabezpečenie riešenia pandémie ochorenia COVID-19, o povinnosti súvisiace so zabezpečením zasielania SMS správ, najmä v kontexte očkovania a testovania osôb. Vyplýva to z materiálu z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý v stredu odsúhlasila vláda.
Materiál vypracoval rezort hospodárstva v spolupráci s Ministerstvom zdravotníctva (MZ) SR a Ministerstvom dopravy a výstavby (MDV) SR. „Cieľom aktualizácie nariadenia vlády je zabezpečenie plynulého chodu nastaveného systému očkovania, testovania a vydávania príslušných certifikátov obyvateľstvu prostredníctvom relevantného subjektu alebo subjektov hospodárskej mobilizácie,“ napísal rezort v materiáli.
Nariadenie je reakciou na krízovú situáciu v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19, ktorá si podľa tvorcov materiálu vyžaduje zabezpečenie plynulého chodu nastaveného systému očkovania, testovania a vydávania certifikátov.
Rezort aktualizoval nariadenie preto, lebo súčasné nariadenie podľa jeho slov nereflektuje zabezpečenie organizácie poskytovania elektronických komunikačných sietí a služieb pre potreby riešenia ochorenia COVID-19.
Doplnenie nariadenia sa dotkne napríklad operátora Slovak Telekom a ďalších subjektov hospodárskej mobilizácie, píše rezort v doložke vplyvov. Vplyv na rozpočet verejnej správy bude podľa tohto materiálu negatívny, avšak vopred sa prípadné finančné výdavky vyčísliť nedajú.

Súvisiace články

Aktuálne správy