Cukrovinkársky koncern Mondelez kupuje gréckeho výrobcu drobného pečiva Chipita

Americký cukrovinkársky koncern Mondelez oznámil, že kúpi grécku potravinársku spoločnosť Chipita. Hodnota kontraktu sa odhaduje na približne 2 miliardy USD (1,64 miliardy eur). Americká spoločnosť tak rozšíri svoje portfólio v rýchlorastúcom segmente drobného pečiva.
Firma Chipita, ktorá vznikla pred 40 rokmi, zahrnuje viacero značiek pečivárenských výrobkov vrátane 7Days, Chipicao a Fineti. Svoje produkty vyrába v 13 závodoch, v ktorých zamestnáva viac než 5100 ľudí.
Mondelez si okrem posilnenia pozície v oblasti výroby drobného pečiva sľubuje od akvizície aj výraznejšiu pozíciu na trhoch strednej a východnej Európy, kde Chipita pôsobí. Kontrakt ešte musia schváliť regulačné úrady.
Mondelez už nejaký čas posilňuje svoje portfólio v oblasti pečiva a zdravších potravín, keďže dopyt po týchto produktoch od začiatku pandémie nového koronavírusu výrazne rastie. Začiatkom tohto roka Mondelez kúpil austrálskeho výrobcu sušienok Gourmet Holdings, ďalej výrobcu paleo čokolád Hu Master a získal väčšinový podiel v britskom výrobcovi proteínových tyčiniek Grenade.

Súvisiace články

Aktuálne správy