Svetové ekonomické fórum v Singapure bolo zrušené

Svetové ekonomické fórum (WEF), ktoré sa pre obavy z pandémie nového koronavírusu malo konať tento rok v Singapure, sa neuskutoční. Informovali o tom organizátori podujatia.
WEF sa od roku 1971 pravidelne konalo začiatkom roka vo švajčiarskom Davose, v decembri minulého roka sa však rozhodlo, že v dôsledku nepriaznivej pandemickej situácie v Európe sa v roku 2021 bude konať v Singapure. Situácia v oblasti juhovýchodnej Ázie sa v tom čase výrazne zlepšila a očakávalo sa, že tento región bude vhodným miestom na stretnutie tisícok predstaviteľov politickej a ekonomickej sféry. Spočiatku bol termín stanovený na máj, vo februári tohto roka ho však posunuli na 17. až 20. august.
V pondelok (17. 5.) však organizátori WEF oznámili, že opätovne sa zhoršujúca pandemická situácia v regióne neumožňuje v tomto termíne uskutočniť takú rozsiahlu akciu. Podľa organizátorov je tempo vakcinácie vo viacerých krajinách pomalé a vyhliadky v oblasti cestovania neisté.
Singapur patril medzi krajiny, ktoré vďaka zlepšeniu situácie v minulom roku medzi prvými zrušili protipandemické opatrenia. V posledných dňoch sa však situácia v Ázii opäť skomplikovala a mestský štát znovu zaviedol prísne obmedzenia.
Nasledujúce zasadnutie WEF sa uskutoční v 1. polroku budúceho roka. Konkrétny termín aj miesto konania sa určí po opätovnom zhodnotení situácie koncom leta, dodali organizátori WEF.

Súvisiace články

Aktuálne správy