K novele o diaľničnej známke sa do popoludňajšej vlády dorobí skrátený režim

Vláda vo štvrtok prerušila rokovanie o návrhu zákona o diaľničnej známke. Dôvodom je, že sa k nemu dorobí ešte návrh na skrátené legislatívne konanie. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR Ivan Rudolf s tým, že by to mal rezort predložiť opäť popoludní, kedy by mala znovu zasadnúť vláda.
Rudolf pre TASR priblížil, že členovia vlády súhlasili, že sa k novele zákona pripojí aj návrh, aby bola prerokovaná v parlamente v tzv. zrýchlenom režime. Dôvodom sú podľa jeho slov hroziace škody. Zároveň dodal, že novelu zákona spolu s návrhom na skrátené legislatívne konanie by mal minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) predložiť opätovne na zasadnutí vlády, ktoré by sa malo konať ešte vo štvrtok o 16.00 h.
Pokutu za neuhradenie diaľničnej známky by podľa návrhu zákona o diaľničnej známke malo byť možné uložiť do dvoch rokov odo dňa, keď sa príslušný okresný úrad dozvedel o porušení povinnosti. Najneskôr však do troch rokov odo dňa porušenia povinnosti. Novela zákona má podľa rezortu dopravy opraviť chybu v tzv. „kilečku“.
Rezort dopravy predkladal tento návrh na rokovanie vlády už v auguste minulého roka. Vtedy ho však stiahol s tým, že „opravu“ urobí minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). „Do dnešného dňa však k náprave nedošlo, ani potom, ako sme rezort hospodárstva opakovane kontaktovali,“ uviedol pre TASR v stredu (17. 2.) hovorca MDV.

Súvisiace články

Aktuálne správy