TAVOS pre tento rok cenu vodného a stočného nemení

Cena vodného a stočného pre odberateľov Trnavskej vodárenskej spoločnosti, a. s., (TAVOS) sa pre rok 2021 nemení. TASR to potvrdil generálny riaditeľ Vladimír Púčik.
Za výrobu a dodávku pitnej vody verejným vodovodom budú odberatelia naďalej platiť 0,7449 eura za m3 bez DPH, za výrobu a distribúciu pitnej vody verejným vodovodom 0,6134 eura za m3 bez DPH a za odvedenie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou 1,1497 eura za m3 bez DPH.
Spoločnosť uvádza, že cenu za výrobu a distribúciu pitnej vody verejným vodovodom je možné uplatniť len tým subjektom, ktoré vlastnia verejný vodovod, ktorému TAVOS dodáva pitnú vodu a tento subjekt ďalej fakturuje túto vodu konečnému spotrebiteľovi na základe vlastných schválených cien Úradom pre reguláciu sieťových odvetví.
TAVOS, a. s., so sídlom v Piešťanoch zásobuje pitnou vodou okolo sto obcí v okrese Trnava, Piešťany a Hlohovec a sčasti aj Nové Mesto nad Váhom. Pre zabezpečenie zásobovania spoločnosť využíva 59 vodných zdrojov, z toho 13 prameňov. Hlavnou činnosťou spoločnosti je zásobovanie pitnou vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v územnej pôsobnosti. TAVOS vznikol v roku 2003 transformáciou podniku Vodárne a kanalizácie Bratislava, š. p., a časti podniku Západoslovenské vodárne a kanalizácie, š. p. Bratislava.

Súvisiace články

Aktuálne správy