Firma Ehlebracht Slowakei presunie výrobu z Michaloviec do Košíc

Medzinárodná spoločnosť Ehlebracht, ktorá má v súčasnosti svoju výrobu v Michalovciach, sa na jeseň budúceho roka presunie do Košíc. Aktuálna kapacita hál, v ktorých vyrába komponenty pre automobilový priemysel, ale aj bielu techniku, už pre ňu nie je postačujúca.
S rozšírením výroby v košickom priemyselnom ctParku firma plánuje postupne zamestnať 230 až 250 zamestnancov, čo je oproti súčasnosti nárast o 60 až 80 pracovných miest. TASR o tom v pondelok za spoločnosť CTP informovala Ľubica Turčanová.
Priemyselný park sa nachádza pri košickom letisku. Nová hala s rozlohou 8916 štvorcových metrov pre spoločnosť Ehlebracht Slowakei sa má začať stavať už tento mesiac. Do nových priestorov by sa firma mala sťahovať v závere budúceho roka.
„Rozhodli sme sa presťahovať svoju výrobu do priemyselného parku pri Košiciach, keďže chceme rozširovať svoje portfólio v oblasti lisovania plastov, súvisiacich technológií a v oblasti nástrojárne. V súčasných priestoroch už máme obmedzené možnosti, ktoré nám nepostačujú z hľadiska našich strednodobých plánov a nášho rozvoja,“ uviedol konateľ Ehlebracht Slowakei Stefan Hanke.
Firma patrí pod Ehlebracht Holding AG so sídlom v nemeckom Engeri.
Priemyselný park pri košickom letisku odkúpila developerská spoločnosť CTP vlani na jeseň od rakúskej Erste Bank s cieľom rozšíriť svoje portfólio v najväčších mestách regiónu. Súčasťou ctParku je päť industriálnych budov s prenajímateľnou plochou 57.000 štvorcových metrov a ďalším priestorom na výstavbu nových budov v rozsahu zhruba 21.000 štvorcových metrov.
„Sme radi, že aj v tejto situácii, v ktorej sme, vidíme rast produkcie našich klientov, a tým pádom aj dopyt po moderných priemyselných halách, ktoré už spĺňajú nové energetické štandardy,“ povedal Stanislav Pagáč, regionálny riaditeľ CTP pre Slovensko.

Súvisiace články

Aktuálne správy