Ceny ropy sa vrátili k rastu, cena Brentu sa posunula k 41 USD za barel

Po výraznom poklese v predchádzajúcom dni sa ceny ropy v utorok vrátili k rastu, pričom cena Brentu sa posunula bližšie k 41 USD za barel (159 litrov). Trhy však ostávajú opatrné, keďže počet ľudí infikovaných novým koronavírusom naďalej rastie.
Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v decembri dosiahla do 7.53 h SEČ 40,87 USD (34,58 eura) za barel. V porovnaní s predchádzajúcou uzávierkou to predstavuje rast o 41 centov (1,01 %).
Cena americkej ľahkej ropy WTI vzrástla o 39 centov (1,01 %) na 38,95 USD/barel. V obidvoch prípadoch ceny v pondelok (26. 10.) klesli o viac než 3 %.
Náladu na trhoch v pondelok ovplyvnil najmä nedostatočný pokrok v súvislosti s novým balíkom na podporu ekonomiky v USA, aj keď šéfka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiová uviedla, že verí v dohodu ešte pred prezidentskými voľbami. Tie sa konajú 3. novembra.
Podporu cenám ropy čiastočne poskytol ďalší hurikán blížiaci sa k Mexickému zálivu. Očakáva sa, že produkcia v oblasti opätovne klesne.

Súvisiace články

Aktuálne správy