Arca Capital hľadá investora, nevylučuje ani reštrukturalizáciu

Investičná skupina Arca Capital chce svoje súčasné finančné problémy vyriešiť vstupom investora, no pokiaľ sa tento scenár nepodarí naplniť, nevylučuje ani reorganizáciu či reštrukturalizáciu firmy.

V takom prípade by mohli veritelia dostať, v závislosti od ich požiadaviek na rýchlosť, vyrovnania od 50 do 100 % hodnoty svojich pohľadávok. Vo štvrtok o tom informovala PR manažérka Arca Capital Terézia Barčíková.

Rastislav Velič, predseda predstavenstva materskej spoločnosti Arca Investments, označil za príčinu súčasných problémov pandémiu ochorenia COVID-19, ktorá obmedzila možnosti podnikania. "Arca Capital v súčasnej dobe vlastní a spravuje rozsiahle majetkové portfólio, ktoré je v podobe majetkových účastí v rôznych koncernových spoločnostiach sústredené do rozličných odvetví, ako napríklad automobilový priemysel, energetika, zdravotnícky sektor, developerská činnosť, finančné služby, pracovné agentúry, ubytovacie a rekreačné služby," uviedol Velič.

Hoci toto majetkové portfólio bolo podľa neho zámerne budované rôznorodo preto, aby bola skupina Arca Capital schopná odolať výkyvom na hospodárskych trhoch, a aby tak boli ochránené vklady investorov, spoločnosť Arca Investments, ktorá je materskou spoločnosťou celej skupiny Arca Capital, bola nútená požiadať o dočasnú ochranu pred veriteľmi.

Dočasná ochrana pred veriteľmi podľa Veliča v žiadnom prípade neznamená, že by skupina Arca Capital nechcela splniť svoje záväzky voči všetkým veriteľom. "Naopak, pracuje na tom, aby bol s odbornou starostlivosťou pripravený reorganizačný alebo reštrukturalizačný plán, ktorý materskej spoločnosti a celej skupine Arca Capital pomôže nájsť riešenie k úhrade pohľadávok veriteľov, a to čiastočné či úplné," dodal Velič.

Súvisiace články

Aktuálne správy