VÚB Asset Management sa po dvadsiatich rokoch premenuje

Rebranding by mal byť ukončený v najbližších týždňoch.

Spoločnosť VÚB Asset Management po dvadsiatich rokoch zmení svoj názov. Po novom bude na Slovensku fungovať ako Eurizon Asset Management Slovakia. Ako ďalej agentúru SITA informovali zástupcovia spoločnosti, zmena by mala byť dokončená v najbližších týždňoch. Eurizon patrí podľa vyjadrení firmy medzi najväčších európskych hráčov, rebranding je tak podľa nich logickým vyústením tohto procesu, ktorý posilní pozíciu na Slovensku. Celkový majetok skupiny pod správou je viac ako 400 mld. eur.

Správcovská spoločnosť VÚB Asset Management v minulom roku nepatrne zvýšila ziskovosť. Jej čistý zisk stúpol o 1,7 % na 5,57 mil. eur. Plánuje ho celý použiť na výplatu dividend akcionárom. Z pohľadu trhového podielu správcovská spoločnosť podľa jej vyjadrení potvrdila svoje stabilné postavenie na slovenskom trhu kolektívneho investovania. S trhovým podielom 17,74 % si udržala druhé miesto, pričom ku koncu vlaňajška spravovala majetok vo výške 1,707 mld. eur.

Spoločnosť VÚB Asset Management vznikla 17. apríla 2000 zápisom do Obchodného registra SR. Hlavným predmetom činnosti firmy je vytváranie a spravovanie podielových fondov. V júni 2018 sa majoritným vlastníkom stala spoločnosť Eurizon Capital SGR S.p.A. so sídlom v Taliansku. Správcovská spoločnosť je členom skupiny Intesa Sanpaolo.

Súvisiace články

Aktuálne správy