Pre koronavírus sa príjmy Macaa z hazardu prepadli o takmer 90 %

Šíriaci sa koronavírus a opatrenia na jeho zastavenie ovplyvnili aj oblasť hazardu. Výrazne to pocítilo Macao, najväčšie centrum hazardných hier na svete, ktoré oznámilo, že príjmy z tejto oblasti klesli takmer o 90 %.
Ako v pondelok uviedol Úrad pre kontrolu a koordináciu hazardných hier (GICB), príjmy z hazardu dosiahli vo februári v prepočte 386,74 milióna USD (352,32 milióna eur). Medziročne to predstavuje pokles o 87,8 %. Dôvodom je rozhodnutie úradov zatvoriť kasína na dva týždne s cieľom zabrániť šíreniu koronavírusu.
Aj keď úrady na Macau povolili otvorenie kasín od 20. februára, zástupcovia tohto sektora a miestni obyvatelia dali najavo, že príjmy kasín a ďalšieho biznisu závislého do tohto sektora sa tak rýchlo nezotavia. Pre koronavírus totiž stále ostávajú v platnosti obmedzenia pre turistov, pričom práve turisti sú základným zdrojom príjmov z hazardu na Macau.
Výsledok je horší, než predpokladali analytici. Tí síce počítali s prudkým poklesom príjmov, očakávali však, že pokles dosiahne maximálne 80 %. Príjmy Macaa z hazardu sa pritom na jeho celkových príjmoch podieľajú viac než 80 %.
Ani január nebol veľmi priaznivý, aj keď pokles príjmov bol miernejší a medziročne dosiahol 11,3 %. Za prvé dva mesiace dokopy tak dosiahli príjmy Macaa z hazardu 3,15 miliardy USD. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to znamená pokles zhruba o 50 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy