V Žiline by mal vyrásť nový polyfunkčný objekt Flóra, zamestnať by mohol 60 ľuďi

Predpokladaný odhad investičných nákladov na prípravu lokality a vybudovanie technickej infraštruktúry predstavuje približne 5 mil. eur.

V Žiline by mal vyrásť nový polyfunkčný objekt Flóra s komerčnými a skladovými priestormi. Spoločnosť Florainvest, s.r.o. chce s jeho výstavbou začať v budúcom roku, práce by mali trvať dva roky. Nový objekt by mal vyrásť na Kamennej ulici v blízkosti existujúcej prevádzky Florasystem. Obe spoločnosti majú podľa dostupných informácií rovnakých štatutárov. Ako sa uvádza v zámere predloženom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), predpokladaný odhad investičných nákladov na prípravu lokality a vybudovanie technickej infraštruktúry predstavuje približne 5 mil. eur. V prevádzke by malo nájsť prácu asi 60 ľudí.

Súčasťou projektu bude aj vybudovanie 230 parkovacích miest. Objekt je navrhovaný ako polyfunkčný so základnou obchodnou a administratívnou funkciou. Je navrhnutý tak, aby bolo možné zmeniť počet, ako aj veľkosť komerčných jednotiek i jednotiek administratívy. Zastavaná plocha navrhovaného objektu je 7 700 metrov štvorcových. "Dôvodom novej výstavby polyfunkčného objektu v Žiline, v priemyselnom okrsku Západ, je zmeniť existujúcu zástavbu a zriadiť moderné komerčné priestory. Rozšíri sa ponuka v oblasti obchodu a služieb a zlepšia parkovacie priestory v časti Kamennej ulice," píše sa ďalej v zámere.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy