Na poradenské semináre Sociálnej poisťovne prišlo 1625 zamestnávateľov

S cieľom znižovať chybovosť zamestnávateľov v oblasti sociálneho poistenia Sociálna poisťovňa (SP) pripravila vo svojich pobočkách v októbri a v novembri ďalšiu sériu poradenských dní a seminárov.
Hlavnou témou boli časté a opakujúce sa chyby zamestnávateľov v elektronickej komunikácii, najmä v registračných listoch zamestnávateľov, v registračných listoch fyzických osôb, v mesačných výkazoch a výkazoch poistného. Zamestnávatelia po týchto chybách často odvádzajú poistné v nesprávnej výške, za čo im hrozí penalizácia a ďalšie nepríjemnosti spojené s vymáhaním ich dlhov voči štátu.
Poradiť sa a prekonzultovať si aj ďalšie otázky z oblasti sociálneho poistenia prišlo 1625 zástupcov zamestnávateľov. Najväčšiu účasť zaznamenali pobočky SP v Bratislave (148 účastníkov) a v Košiciach (137). Séria podujatí potvrdila, že zamestnávatelia majú o tento spôsob vzdelávania záujem a pomáha im predchádzať problémom v budúcnosti.
„Okrem týchto podujatí, ktoré sa pravidelne konajú na jar a na jeseň, majú zamestnávatelia možnosť poradiť sa v pobočkách Sociálnej poisťovne kedykoľvek to považujú za potrebné. Informácie nájdu aj na webovej stránke SP v časti Chyby zamestnávateľov pri platení poistného a ďalšie témy v časti Zamestnávateľ. O radu môžu žiadať aj v Informačno-poradenskom centre SP. Odpovede na otázky, ktoré sa týkajú priamo fungovania e-Služieb Sociálnej poisťovne, si zase môžu zistiť prostredníctvom Kontaktného formulára v e-Službách,“ informoval hovorca poisťovne Peter Višváder.

Súvisiace články

Aktuálne správy