Väčšinový podiel vo firme Thomas Cook prevezme čínska skupina Fosun

Fosun vloží do spoločnosti 450 mil. libier za najmenej 75 percent cestovnej kancelárie a za 25 percent divízie leteckej prepravy.

Britská cestovná kancelária Thomas Cook oznámila, že sa dohodla na záchrannom pláne so svojim investorom, čínskou firmou Fosun, s bankami a väčšinou svojich akcionárov. Na základe novej dohody čínska skupina Fosun prevezme kontrolu nad podnikaním cestovnej kancelárie na úkor ostatných akcionárov. Informuje o tom portál bbc.com.

Fosun vloží do firmy 450 mil. libier (GBP) za najmenej 75 percent cestovnej kancelárie a 25 percent jej divízie leteckej prepravy. Banky, ktoré sú veriteľmi spoločnosti Thomas Cook, a jej akcionári prispejú sumou 450 mil. GBP za 75 percent divízie leteckej prepravy a do 25 percent divízie turizmu.

V máji spoločnosť Thomas Cook vykázala stratu 1,5 mld. GBP za polročné obdobie. Firmu poškodzuje celý rad faktorov. Okrem problémov vyplývajúcich z počasia a tvrdej konkurencie online predajcov pobytov a nízkonákladových leteckých spoločností existujú aj ďalšie faktory, vrátane politických nepokojov vo svete. Navyše si mnohí dovolenkári v súčasnosti svoje pobyty zostavujú sami a nevyužívajú služby cestovných kancelárií.

Súvisiace články

Aktuálne správy