Kežmarské hydinárne zatiaľ fungujú ďalej

Podtatranská hydina avizovala hromadné prepúšťanie, ohrozené sú stovky pracovných miest

Kežmarské hydinárne, ktoré majú hromadne prepúšťať, zatiaľ fungujú ďalej a k súčasnej situácii sa vyjadrovať nebudú. „Zatiaľ Vám stanovisko k tomu nedáme, spoločnosť pracuje ďalej, ako má,“ povedal pre agentúru SITA Ján Kyseľ z Podtatranskej hydiny, a. s. V kežmarskej prevádzke by malo o prácu prísť dokopy 394 zamestnancov. Podľa hovorkyne Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jany Lukáčovej bolo hromadné prepúšťanie vo firme nahlásené na kežmarskom úrade práce 19. júna. Ukončené by malo byť k 1. októbru tohto roka.

Hromadné prepúšťanie bolo podľa Lukáčovej nahlásené v rovnakom čase aj na úrade práce vo Zvolene u zamestnávateľa z oblasti spracovania hydinového mäsa, na pracovisku v Košiciach. Tam je ohrozených 314 pracovných miest a hromadné prepúšťanie by malo byť ukončené rovnako k 1. októbru.

Spoločnosť Podtatranská hydina má za sebou 40 rokov. Prevádzka v Kežmarku bola spustená v roku 1978, odkedy pôsobila ako štátny podnik. V roku 1992 vznikla transformáciou štátneho podniku súčasná akciová spoločnosť Podtatranská hydina.

Súvisiace články

Aktuálne správy