Nintendo presúva časť produkcie z Číny do juhovýchodnej Ázie

Japonský výrobca herných konzol Nintendo presúva časť produkcie svojej konzoly Switch z Číny do juhovýchodnej Ázie. Chce tak obmedziť vplyv prípadných ciel v USA na dovoz elektroniky vyrobenej v Číne. Uviedli to zdroje z dodávateľského reťazca spoločnosti Nintendo.
Nintendo je tak ďalší výrobcom, ktorý sa snaží adaptovať na hrozbu ciel. Taiwanská technologická skupina Foxconn Technology v utorok (11. 6.) oznámila, že ak to bude potrebné, je pripravená prevziať výrobu iPhonov spoločnosti Apple z Číny. Japonská firma Sharp, v ktorej má Foxconn kontrolný podiel, minulý týždeň uviedla, že plánuje presťahovať výrobu osobných počítačov na Taiwan alebo do Vietnamu.
Nintendo so sídlom v Kjóte sa tradične spoliehalo na čínske továrne, v ktorých sa okrem iného vyrába aj konzola Switch, uvedená na trh v roku 2017.
Americký denník Wall Street Journal v marci informoval, že Nintendo plánuje tento rok aktualizovať dva nové modely. Jeden je nastavený tak, aby sa podobal súčasnému modelu s vylepšenými komponentmi, zatiaľ čo druhý by mal byť menej nákladným modelom s novým vzhľadom.
Podľa zdrojov z dodávateľského reťazca japonskej firmy sa už v juhovýchodnej Ázii začala vyrábať konzola Switch, a to aktuálny model aj oba nové modely. To naznačuje, že Nintendo sa ich chystá čoskoro uviesť na trh. Tieto zdroje neposkytli konkrétne údaje o objeme výroby, ale uviedli, že Nintendo chce mať dostatok produktov pre USA, ktoré sú najväčším trhom s videohrami.

Súvisiace články

Aktuálne správy