Rokovanie Rady vlády SR na podporu exportu a investícií v roku 2019

Prvé tohtoročné rokovanie Rady vlády Slovenskej republiky na podporu exportu a investícií sa uskutoční v stredu 12. júna o 14.00 h na Ministerstve hospodárstva Slovenskej republiky. Rokovanie Rady budú viesť jej predsedovia – minister hospodárstva SR Peter Žiga a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák.
Na rokovaní Rady budú jej členovia diskutovať o plnení opatrení na podporu implementácie stratégie vonkajších ekonomických vzťahov Slovenskej republiky na obdobie 2014 – 2020, o odporúčaniach Peer Review OECD pre zvýšenie zapojenia podnikateľských subjektov do rozvojovej spolupráce a o predsedníctve SR na zasadnutí Rady OECD na ministerskej úrovni.
Hlavnou úlohou Rady vlády SR na podporu exportu a investícií je zabezpečiť koordináciu presadzovania obchodno-ekonomických záujmov SR a jednotnej prezentácie SR v zahraničí prostredníctvom intenzívneho dialógu a vzájomnej spolupráce medzi štátnou správou a zástupcami podnikateľského sektora.
Rokovania Rady sú verejné. Podmienkou účasti je registrácia do 10. júna do 12.00 h na emailovej adrese rvpei@mzv.sk (verejnosť), resp. na tlac@mzv.sk(novinári).

TASR o tom informovali z tlačového odboru MZVaEZ SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy