TMR dosiahli v minulom finančnom roku rast výnosov aj pokles čistého zisku

Vo finančnom roku 2017/2018 skupina Tatry mountain resorts (TMR), a. s., vykázala 13 % nárast výnosov a rast zisku pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) na úrovni 8 %. Čistý konsolidovaný zisk dosiahol 3,1 milióna eur, čo predstavuje, naopak, pokles o 55,7 %, najmä pre vyššie odpisy, úrokové náklady a stratu z finančných inštrumentov. Materská spoločnosť dosiahla čistý zisk 7,6 milióna eur.
„Vďaka ideálnym snehovým podmienkam bola najmä zima 2017/2018 opäť veľmi silná, čo sa odrazilo na vyššej návštevnosti horských stredísk a celkovom raste konsolidovaných výnosov. Organický rast tržieb v jednotlivých strediskách je pritom doplnený o výnosy českého Skiareálu Ještěd, ktorý si od decembra 2017 prenajímame a prevádzkujeme,“ zdôvodnil predseda predstavenstva spoločnosti Bohuš Hlavatý. Výrazný vplyv na nárast tržieb mali podľa neho aj investície v poľskom Szczyrku.
Počas uplynulých 12 rokov spoločnosť do rozvoja a modernizácie stredísk preinvestovala 350 miliónov eur. Vo finančnom roku 2017/2018 zrealizovala kapitálové investície približne za 54 miliónov eur, z toho zhruba 17 miliónov eur na Slovensku.
Manažment očakáva pokračujúce pozitívne efekty z kapitálových investícií predchádzajúcich období aj na nasledujúci finančný rok, aj na ďalšie obdobia, čo sa týka zvyšujúcej sa návštevnosti, výdavkov návštevníkov v strediskách a rastúcej obsadenosti v hoteloch najmä mimo sezón. TMR chce tiež v Česku rozširovať svoje podnikanie v golfovom segmente. Od 1. novembra 2018 si na 20 rokov prenajali Golf & Ski Resort Ostravice. V januári 2019 sa manažment dohodol na prenájme golfového areálu v Brne. „V strednodobom horizonte plánujeme obohatiť naše portfólio o veľké alpské stredisko. Prvým krokom k naplneniu tohto cieľa je naštartovanie obchodno-marketingovej spolupráce s rakúskym Mölltaler Gletscherbahnen Gesellschaft,“ dodal Hlavatý.

Súvisiace články

Aktuálne správy